Apple
You Are Reading

Windows laptop versus MacBook

0
Blog

Windows laptop versus MacBook

Google macbook

Je laptop is stukgegaan en je moet een nieuwe kopen. Je hoort al eens opscheppen over een MacBook, dus je twijfelt: welke laptop is nu het best, een Windows laptop of een MacBook?

We overlopen in dit artikel even wat verschillen waardoor jij je keuzen kan maken.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem is het grote veschil tussen de twee soorten laptops. De meeste mensen zijn het gewoon om bij Windows te werken, terug opnieuw voor Windows kiezen lijkt dan een veilige keuze. Macs draaien op OS X, een besturingssysteem waar je na een weekje wennen ook vlot mee kan werken. Het zou zeker geen argument moeten zijn om niet over te stappen.

Virussen

De gevoeligheid voor virussen verschilt ook. Op een Mac is het veel moeilijker voor hackers om een virus binnen te krijgen, maar ook niet onmogelijk. Het punt is dat de gebruiker alles software expliciet zelf moet installeren. Dit is anders dan bij Window, waar een automatisch uitvoerend bestand kan binnendringen. Je kan deze natuurlijk wel extra beschermen met anti virusprogramma’s.

Het doel van gebruik speelt ook een rol. Moet je speciale programma’s erop hebben staan voor bijvoorbeeld je studie? Dan moet je zelf kijken voor welk systeem deze ontwikkeld zijn. Wil je snel en efficiënt kunnen werken? Dan kan Mac jouw laptop zijn, hij is gemaakt voor ultiem gebruiksgemak. Wil je programmeren of een game laptop? Dan kies je beter voor een Windows laptop.

Prijs

Een laatste groot verschil is de prijs. Windows laptop gaan van een paar honderd euro’s voor een simpel modelletje tot duizenden euro’s voor een supersnelle game laptop. Hier kan je dus kiezen wat voor jou een goede prijs/kwaliteitsverhouding is. Bij Apple zit je wel al meteen in een relatief hoge prijsklasse. Daartegenover staat wel dat MacBooks over het algemeen hun waarde beter behouden. En als je een goedkopere optie wil, kan je ook voor een Macbook air refurbished of een Macbook pro refurbished gaan. Dit zijn toonzaalmodellen, geannuleerde orders enz die met een opknapbeurt een tweede leven krijgen en dus een stuk goedkoper verkocht worden.


Laatste nieuwe berichten
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *