Apple
You Are Reading

Tips bij het laten herstellen van een iPhone

0
Blog

Tips bij het laten herstellen van een iPhone

iPhone herstellen

De iPhone; en vooral de Appleproducten zijn mondiaal bekend. Door de doorbraak van Appleproducten zijn er veel reparatiewinkels verschijnt in de winkelstraten, maar hoe betrouwbaar zijn ze? Hieronder vind je een paar zaken waar je op moet letten als je jouw iPhone bij zo’n reparatiewinkel laat herstellen.

Bekendheid van de reparatiewinkel

Om te weten als de diensten dat zo’n reparatiewinkel aanbiedt goed en betrouwbaar zijn, kijk je best naar wat andere klanten van hun ervaring met dat winkel vonden. Je kan online verschillende websites vinden dat een ratingsysteem aanbieden: hier kunnen klanten een cijfer (of aantal sterretjes) en hun mening geven over verschillende winkels en diensten. Door de algemene cijfer en door de verschillende meningen en ervaringen van de klanten kan je een goed, realistisch beeld krijgen van de winkel in kwestie en kan je ook besluiten als de diensten dat ze aanbieden betrouwbaar zijn of niet. Kijk vooral naar de meest recente recensies, aangezien techneuten komen en gaan bij zo bedrijven.

De kwaliteit van de gebruikte componenten

De kwaliteit van de componenten dat gebruikt worden om jouw iPhone te herstellen is zeer belangrijk. Veel van deze reparatiewinkels werken met “fake” componenten, meestal afkomstig uit het verre oosten. Als de kwaliteit van de componenten slecht is zal het niet lang duren totdat je terug moet gaan om jouw iPhone opnieuw te laten herstellen. Het zijn meestal de winkels dat zeer lage prijzen aanbieden dat componenten van slechte kwaliteit gebruiken. Door de lage prijzen lijken ze erg aantrekkelijk, maar op lange termijn kunnen de kosten vrij hoog oplopen aangezien andere componenten ook kapot kunnen raken.

Duur van de reparatie

Tegenwoordig worden de makkelijkere reparaties bij de meeste winkels ter plaatse gedaan. Dit is vooral het geval bij het vervangen van de display, wat ook een van de meest gevraagde reparatie is. Dit is erg handig, aangezien je jouw iPhone niet voor een lange duur kwijt bent. Een langere wachttijd kan een goed teken zijn als het veroorzaakt wordt door de drukte: dit betekent dat klanten erg tevreden zijn van de diensten dat aangeboden worden bij dat bepaald winkel. De meer professionele winkels hebben zelfs een online agenda waar je jou afspraak kan plannen en ook een “dynamische pricing tool”. Dit betekent dat je de totale prijs kan beïnvloeden door zaken zoals transport, garantie, betaalwijze en de duur van de reparatie aan te passen naar jouw verlangen. Door hier slim gebruik van maken kan je dus de prijs verlagen en wat geld besparen.

De kosten

Een significante aanduiding dat het een serieuze reparatiewinkel is zijn de prijzen van de uitgevoerde herstellingen. Een basisregel is dat “als het te goed klinkt om waar te zijn, het is waarschijnlijk ook zo”. Ook al zijn lage prijzen aantrekkelijk, ze brengen het risico van niet kwalitatieve onderdelen mee. Soms worden er ook fatsoenlijke reparaties gedaan voor lage prijzen, maar in de meeste gevallen zijn deze alleen maar tijdelijke reparaties. De prijs geeft dus ook weg als er met originele Applecomponenten gewerkt wordt of niet. Het is altijd beter om iets meer te betalen voor een kwalitatieve reparatie, aangezien een goedkope reparatie je uiteindelijk zelfs meer kan kosten dan een kwalitatieve reparatie.

Garantie

Professionele winkels werken met originele componenten en ervaren techneuten, waardoor ze ook genoeg vertrouwen hebben om garantie te bieden voor het vervangen component en voor de reparatie zelf. Dit is dus ook een methode om de betere reparatiewinkels te onderscheiden van de mindere.

Dit zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het laten herstellen van jouw iPhone bij een reparatiewinkel. Het beste is altijd om meer op de kwaliteit te letten en minder op de prijs.

Bron: www.foonz.nl/iphone-reparatie


Bedrijfsinformatie


Foonz.nl op Twitter


Laatste nieuwe berichten
(1) Comment

  1. […] Tips bij het laten herstellen van een iPhone […]

Comments are closed.