Apple
You Are Reading

Waar moet je op letten bij het kopen van elektronica?

0
Blog

Waar moet je op letten bij het kopen van elektronica?

Waar moet je op letten bij het kopen van elektronica?

Als het om elektronica gaat hebben mensen soms nogal een bijzondere manier van keuzes maken. Ze laten zich vaak volledig sturen op basis van wat de verkoper in de winkel zegt. Dat betekent dat de keuzes die mensen maken vaak niet gebaseerd zijn op onderzoek. Dat komt ook een beetje door de psyche van de mens. Mensen denken namelijk dat ze altijd bewuste keuzes maken, maar 90% van onze keuzes zijn onbewust beïnvloedt door prikkels van buitenaf. Neem de reclames van de Keuken Concurrent. Zij adverteren het hele jaar door aan een zo groot mogelijk publiek. Dat doen ze niet om jou op dit moment over te halen om een keuken te kopen. Maar wanneer je een keuken wilt hebben dan denk je vaak: “oh, eens kijken bij de Keukenconcurrent, die heeft vaak goede deals”. Dat is precies waar het om draait. Je wordt onbewust beïnvloedt. Hierbij drie tips om een goede solide keuze te maken zonder dat je extern beïnvloedt wordt.

Bepaal eerst je budget

Zoals je misschien wel weet zijn A-merken over het algemeen duurder. Sommige zijn ook degelijk beter van kwaliteit, maar lang niet allemaal. Sommige merken zijn geen A-merken, maar advertentie-merken. Ze adverteren het hele jaar door zodat jij maar zoveel mogelijk afneemt. Het extra geld wat ze vragen gaat vervolgens maar voor een heel klein deel in productontwikkeling zitten. Iets wat je bij een A-merk niet zo snel zou verwachten. Daarom is het van belang om een budget met jezelf af te spreken en daar absoluut niet overheen te gaan. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek gaat naar een telefoon, kun je voor een nieuwe gaan, wanneer je budget dat echter niet toelaat kun je net zo goed voor bijvoorbeeld een refurbished iPhone gaan.

Elektronica kopen? Bekijk hier alle winkels in de buurt!

Zet goed uiteen wat je precies wilt

Elektronica is zo plat als het kan zijn. Het is een samenspel van chips en elektrisch schakelmateriaal wat ervoor zorgt dat het ding gaat werken en doet wat het beloofd. Uiteraard heeft het ook een uiterlijk wat je wel of niet mooi kan vinden, maar in de basis is het een optelsom van specificaties. Kijk dus ook op deze manier naar elektrische apparaten. Alleen dan kun je een bewuste keuze maken. Ga niet perse voor een Sony televisie, wanneer de televisie van een B-merk net zulke goede specificaties heeft. 

Oriënteer altijd online

Wanneer je de producten het liefst wilt aanschaffen in een fysieke winkel is dat heel logisch. Echter is het wel zo verstandig om eerst online te oriënteren. Online kun je in alle rust onderzoek doen, zonder dat er een opdringerige verkoper in je nek aan het hijgen is. Dat zorgt ervoor dat je vaak tot een logischere keuze komt. Wanneer je jouw plan hebt getrokken, ga dan met dit doel naar de winkel en laat je niet verleiden om meer geld uit te geven. Uiteraard is er ook niets mis met een online aankoop.

Succes

Ik hoop dat de tips uit deze blog je geholpen hebben bij het maken van een keuze en hoe je de keuzes maakt. Als je één ding mee moet nemen uit deze blog is dat je jezelf er bewust van moet zijn dat je onbewuste keuzes maakt. Vaak zijn dit keuzes die je leven op korte termijn gemakkelijk maken. Wanneer je er bewust voor kiest om dit niet te doen kun je uiteindelijk een stuk meer bewust leven.