Apple
You Are Reading

De meest gestelde vragen over een refurbished smartphone

0
Blog

De meest gestelde vragen over een refurbished smartphone

refurbished smartphone

Een refurbished telefoon is een tweedehands telefoon die gereviseerd of gerepareerd is en weer opnieuw aan de consument wordt aangeboden. Ondanks dat het fenomeen refurbished niet nieuw meer is, merken we toch nog dat er veel belangrijke vragen en discussies zijn over de aankoop van een refurbished smartphone. Vragen als “Wat zijn de voordelen?”, “Zijn ze zo kosteneffectief als dat de winkels ons beloven?”. Voordat je een refurbished smartphone gaat kopen is het handig om het fenomeen refurbished volledig te begrijpen. Daarom leggen we het je graag uit en geven we je antwoord op de meest gestelde vragen over een refurbished smartphone.

Werken refurbished smartphones net zo goed als nieuwe telefoons?

Als je een andere telefoon gaat aanschaffen, of het nou een nieuw, tweedehands of refurbished smartphone is, wil je natuurlijk wel dat het toestel goed werkt en dat je waar krijgt voor je geld. Een refurbished smartphone werkt in principe net zo goed als een nieuwe telefoon. Stel dat je kiest voor een iphone 8 refurbished. Voordat het toestel weer opnieuw op de markt wordt aangeboden, wordt deze eerst volledig gecontroleerd. Als uit deze controle blijkt dat bepaalde onderdelen niet naar behoren werken, dan worden deze onderdelen vervangen. Pas wanneer het toestel door de controle is gekomen krijgt het de stempel refurbished. Dus door deze grondige controle werken refurbished smartphones net zo goed als nieuwe telefoons. 

Wat is het verschil tussen refurbished en tweedehands?

Het grootste verschil tussen een refurbished smartphone en een tweedehands variant, is dat je een refurbished device koopt bij een officiële dealer. Zoals we zojuist al hebben aangegeven worden refurbished smartphones eerst volledig gecontroleerd voordat deze opnieuw op de markt worden aangeboden. Bij een tweedehands toestel die je bijvoorbeeld koopt van iemand die deze aanbiedt op Marktplaats, weet je in principe niet in welke staat het toestel zich verkeerd. Bovendien krijg je bij een refurbished smartphone over het algemeen 24 maanden garantie. Bij een tweedehands toestel krijg je garantie tot de deur. De koop van een refurbished smartphone ten opzichte van een tweedehands variant is dus een stuk veiliger.     

Wat zijn de voornaamste voordelen van een refurbished telefoon?

De grootste reden om een refurbished telefoon aan te schaffen is omdat een refurbished smartphone in verhouding met een nieuwe telefoon een stuk goedkoper is. Het voordeel kan zelfs oplopen tot wel honderden euro’s. Bovendien is het hergebruik van een smartphone een stuk milieuvriendelijker dan wanneer er constant weer nieuwe mobieltjes geproduceerd moeten worden. Tot slot krijg je dus twee jaar garantie op het toestel, waardoor je altijd contact met de verkoper kunt opnemen wanneer er iets aan de hand is met het toestel.