Apple
You Are Reading

Veilig crypto bewaren op je iPhone

0
Blog

Veilig crypto bewaren op je iPhone

veilig crypto bewaren op je iPhone

Sinds 2017 domineren cryptocurrencies de wereld en het wordt tegenwoordig beschouwd als de meest winstgevende investering ter wereld. Met een groeiend aantal consumenten en bedrijven dat zich interesseert in cryptocurrencies wordt het gezien als het nieuwe goud van de toekomst.

Een groot nadeel van deze munteenheid is echter het gebrek aan beveiliging. Zoals bij traditionele banksystemen is er bij cryptocurrencies geen standaard beveiliging om je currencies te beheren. Het hangt af van het platform waar je de crypto koopt of verhandelt of er een goede beveiliging is ingesteld. Gelukkig kun je een heleboel zelf regelen, alleen moet je wel weten wat je precies moet doen om ervoor te zorgen dat jouw cryptocurrencies veilig bewaard worden.

Om de beveiliging van jouw cryptocurrency te vergroten, kun je diverse online software en offline producten gebruiken. We behandelen eerste een aantal online software programma’s en geven daarna een aantal tips voor offline producten. Hoe kun je jouw crypto veilig bewaren op bijvoorbeeld je iPhone?

Beheer jouw cryptocurrency veilig met een VPN

Om jouw cryptocurrency beter online te beveiligen kun je gebruik maken van een VPN.
VPN’s bieden anonimiteit door jouw oorspronkelijke IP-adres te vervangen door een nep adres. Door jouw netwerkverbinding met een externe server te versleutelen, worden online transacties veiliger gemaakt, waardoor uiteindelijk de veiligheid van jouw gegevens wordt gegarandeerd. De meeste handelaren in cryptocurrency gebruiken HTTPS (Hypertext Transfer Protocol System) end-to-end-codering om onderschepping door hackers te voorkomen. Een VPN kun je installeren op je smartphone, tablet of pc. 

Al het internetverkeer werkt door datapakketten van bron naar bestemming te verzenden. Wanneer hackers datapakketten tussen bron en doel onderscheppen, kunnen ze gemakkelijk toegang krijgen tot jouw privégegevens en deze samen met alle gecodeerde valuta-informatie stelen.

De belangrijkste functie van een VPN is om jouw gebruikersactiviteiten te verbergen. Jouw internetprovider weet op die manier nooit welke website je bezoekt en wat je doet. Je bent volledig anoniem. Bovendien kan het je beschermen tegen frauduleuze aanvallen van verdachte websites.

Hieronder volgen de belangrijkste redenen om VPN te gebruiken voor cryptocurrency:

  • Efficiënte gegevensversleuteling – voorkom dat deze wordt gehackt.
  • Extra beveiligingslaag tegen virussen en malware
  • Verberg jouw IP-adres om hackers en forensische analisten te misleiden, zodat je gemakkelijk cryptocurrencies kunt kopen en verkopen.

Waar moet een VPN aan voldoen voor veilige cryptocurrency-transacties?

Er zijn veel VPN-providers beschikbaar, maar slechts enkele zijn effectief en het meest geschikt voor cryptocurrency-werk, vooral als privacy en beveiliging jouw grootste zorgen zijn.

Maak altijd gebruik van een VPN met twee hoofdfuncties: geen logboekregistratiebeleid en een 

Kill-Switch-functie.

Geen logboekstrategie betekent dat de serviceprovider nooit toegang zal krijgen tot jouw browsegegevens en jouw online activiteiten anoniem en veilig zal houden.

Als er technische problemen zijn tussen jou en de VPN-provider, verbreekt de Kill-Switch-functie jouw internetverbinding zonder jouw IP-adres prijs te geven.
Als de VPN mislukt om te verbinden, heeft geen enkele website toegang tot jouw IP-adres.

Wallets
Experts suggereren dat je naast het gebruik van een sterke VPN om jouw cryptocurrency te beschermen, ook een veilige en betrouwbare online portemonnee’s moet hebben, wallets genaamd. Deze wallets kunnen worden gebruikt op smartphones, tablets en pc’s. Ze worden gebruikt om jouw cryptocurrency op te slaan. Deze wallets slaan jouw munten op en genereren een privésleutel voor jouw apparaat.

Online wallet
Online portefeuilles zijn de handigste manier om toegang te krijgen tot jouw cryptocurrency en deze te gebruiken voor transacties. Zo kun je jouw cryptocurrency bijvoorbeeld ook opslaan bij de online wallet van de broker. Maar niet allemaal zijn ze even veilig. De meest veilige manier is een cold wallet te gebruiken die geen toegang tot de wallet via internet toestaat.

Software wallet
Een software wallet kun je gebruiken op je laptop, telefoon of tablet waarmee je (vaak via een app) jouw cryptocurrency kunt opslaan. Software wallets zijn weer onderverdeeld in Hot wallets en Cold wallets.

Hot & Cold wallets 

Een hot wallet is verbonden met het internet en je kunt er veel verschillende cryptocurrencies mee opslaan. Vaak biedt de broker een hot wallet aan. Deze zijn gratis te gebruiken en zijn makkelijk in gebruik.
Een cold wallet is de veiligste keuze om jouw cryptocurrency op te slaan. Een cold wallet is een offline opslagtool voor valuta-encryptie die niet is verbonden met internet en de minste kans heeft om gehackt of vervalst te worden. De meeste gebruikers gebruiken twee belangrijke cold wallets, te weten een hardware wallet en een paperwallet.

Paper wallet

Paper wallets kunnen jouw cryptocurrency opslaan en openbare en privésleutels genereren die op papier kunnen worden afgedrukt. Je hebt alleen toegang tot jouw cryptocurrency met behulp van dit bestand. Daarom is het erg belangrijk om de veiligheid van dat stuk papier te garanderen. Aangezien de paper wallet geen online verbinding heeft, is het een van de meest veilige methode om cryptocurrency op te slaan. Wel is er het fysieke risico, dat je het papier kwijt raakt of verliest door bijvoorbeeld brand of diefstal.

Hardware wallet
Hardware wallets zijn meestal pen-drives die worden gebruikt om privésleutels op te slaan. In vergelijking met andere online wallets heeft het het voordeel dat het niet wordt geïnfecteerd door virussen en malware.Kortom, een Cold Wallet is de veiligste en meest complete manier om jouw cryptocurrency op te slaan. Deze wallets vereisen wel wat kennis om mee te werken, dus het is belangrijk dat als je een cold wallet wilt gebruiken dat je weet hoe ze werken. Wil je een goede keuze maken voor de beste wallet voor jouw situatie? Lees je goed in en laat je desnoods informeren door Bitcoinhelper!

About Author

Videograaf, fotograaf en copywriter.