Apple
You Are Reading

Samsung Galaxy A serie

0
Blog

Samsung Galaxy A serie

De Samsung Galaxy A53 5G maakt deel uit van de nieuwste generatie handsets uit de A-serie van het Zuid-Koreaanse bedrijf en komt samen met zijn iets goedkopere broer of zus, de Galaxy A33 5G.

Het beschikt over een groot scherm, een grote batterij, een hele reeks camera’s en een kwartet kleuren om degenen die op de markt zijn voor een smartphone uit het middensegment geïnteresseerd te houden. Behalve dat het boordevol functies zit, is er een esthetisch aantrekkelijk ontwerp dat de Galaxy A53 zo ongeveer een premium voordeel geeft.

Hoewel het misschien niet zo aanlokkelijk is als het vlaggenschip Galaxy S22 Ultra of futuristisch als de opvouwbare Galaxy Z Fold 3, is Samsungs A-serie ongelooflijk populair. Sterker nog, in 2021 was de A-serie van Samsung goed voor 58% van de totale smartphoneverkopen.

Samsung Galaxy A53 

De Samsung Galaxy A53 5G heeft het potentieel om in 2022 één van de beste smartphones ter wereld te worden als het gaat om verkoop. De Samsung Galaxy A53 5G is een grote telefoon, met zijn 6,5-inch scherm dat de afmetingen naar 159,9 x 74,7 x 8,1 mm duwt, waardoor hij aanzienlijk in de hand ligt, maar toch dunner dan vorige generaties.

Hoewel het formaat betekent dat het niet gemakkelijk is om elke hoek van het scherm met je duim te bereiken bij gebruik met één hand – en degenen met kleinere handpalmen zullen waarschijnlijk moeite hebben als ze niet beide gebruiken – de Galaxy A53 was verrassend licht.

Met een gewicht van 189 g voelt het niet  zwaar aan. De volumeknop en de aan / uit-/vergrendeltoets vallen mooi onder de vinger (of duim) aan de rechterkant, terwijl de SIM-lade zich naast de USB-C-poort en luidspreker (één van de twee van de A53) aan de onderkant van de telefoon bevindt.

Eersteklas uiterlijk

Samsung heeft geprobeerd een eersteklas uiterlijk en gevoel te geven, met een metallic zilveren band die rond de omtrek van het apparaat loopt, hoewel de achterkant duidelijk van plastic is. Niet dat het een slecht punt is, want de handset als geheel voelt solide en goed gemaakt aan.

De camerabobbel is zelfs mooi gevormd met het lichaam, op een vergelijkbare manier als de Oppo Find X5 Pro, maar op de Galaxy A53 is de camerabobbel slechts iets hoger dan het oppervlak van de telefoon.

Als de Samsung Galaxy S22 Ultra de opvallende ster is van de vlaggenschiplijn van het bedrijf, dan is de Galaxy A53 5G het verleidelijke alternatief in de middenklasse en budget Galaxy A-reeks van het bedrijf. Er is ook een speciaal Samsung Galaxy A 53 hoesje om de smartphone een eersteklas bescherming te bieden.

Samsung Galaxy A33

De Samsung Galaxy A33 5G is niet de meest betaalbare 5G-telefoon van Samsung en heeft het ook niet de beste camera’s, prestaties of scherm of iets dergelijks van de A-serie. In plaats daarvan is het een dappere allrounder die ergens in het midden van de Galaxy A-reeks van het bedrijf zit.

De pitch gaat ongeveer als volgt: deze 5G-handset met een mooi scherm en een batterij die lang meegaat, zal waarschijnlijk voldoende zijn voor iedereen die ervan houdt om overal tv en films te streamen, zelfs zonder de extra toeters en bellen die zouden drijf de prijs naar A53- of S22-niveaus.

Ook voor deze smartphone geldt dat er een speciaal Samsung Galaxy A33 hoesje is dat zorgt voor een optimale bescherming.