Apple
You Are Reading

Review Apple Magic Trackpad

0
Blog

Review Apple Magic Trackpad

Apple Magic Trackpad 2

Enige tijd geleden ben ik overgestapt van een Windows laptop naar een Apple Macbook Air.
De voornaamste reden voor de overstap was het gebrek aan compatibiliteit tussen mijn iPhone, iPad en de Windows laptop. Het overzetten van foto’s of video’s van mijn telefoon naar de Windows laptop was een regelrechte ramp.

Het filmen met mijn telefoon en het overzetten naar een Windows laptop was een excercitie die ik niet graag ondernam, en mij soms compleet tot wanhoop dreef als ik weer de melding kreeg: “Apparaat niet gevonden”.

Met de komst van de nieuwe MacBook Air en MacBook Pro modellen eind 2020 was de keuze snel gemaakt. De overstap van Windows naar MacOS.
Ik kan niet ontkennen dat de overstap niet zonder slag of stoot is gegaan. Vooral het werken met de programma’s Pages en Numbers was in het begin een drama. Het aanschaffen van een extra licentie voor Microsoft Office was helaas noodzakelijk.

Maar waar Apple veruit de kroon spant is de naadloze samenwerking tussen haar apparaten. De MacBook Air werkt perfect samen met het Magic Keyboard, Magic Mouse en de Magic Trackpad. Voeg daar de draadloze Airpods bij en mijn Apple beleving kan geen betere start maken.

Sinds kort heb ik een zit-sta bureau omdat ik van de fysio meer moet staan en wandelen gedurende een dag. Met de komst van dit nieuwe bureau liep ik tegen een klein probleempje aan, de Magic Mouse maakt een schurend geluid op het bureaublad.
Aangezien ik zeer te spreken ben over het redelijk stille toetsenbord van Apple en ik tijdens online meetings vaak mijn muis nodig heb tijdens presentaties bijvoorbeeld moest er iets gebeuren. Voordat ik het wist had ik de Magic Trackpad besteld (laten we het maar niet hebben over de prijzen van Apple…) en het was wederom een schot in de roos.

Waar ik de Magic Mouse nog flink moet schuiven om op mijn (grote) beeldscherm de hoeken te halen hoef ik met de Magic Trackpad mijn vingers maar een klein stukje te bewegen. Soepel beweegt de muis over het grote scherm (34 inch ultra wide) en kan ik eenvoudig tussen tabbladen en mijn programma’s wisselen.

Als ik wil surfen op het internet (waarbij ik altijd gebruik maak van een VPN trouwens) kan ik snel en eenvoudig scrollen met twee vingers op de Magic Trackpad.
Met een aanschafprijs van rond de €135 is de Magic Trackpad zeker niet goedkoop, maar het biedt wel veel voordelen ten opzichte van een reguliere muis. De kans op RSI is een stuk kleiner, het is geruisloos en je kunt heel makkelijk navigeren.

Voor mij een waardevolle toevoeging aan mijn steeds groter wordende Apple product arsenaal!

About Author

Videograaf, fotograaf en copywriter.