Apple
You Are Reading

Je telefoon langer in leven houden? Handige tips!

0
Blog

Je telefoon langer in leven houden? Handige tips!

We gebruiken onze telefoons de hele dag door: het is een waar gebruiksvoorwerp. Hoewel dit betekent dat een telefoon nu eenmaal slijt en na een tijd helemaal af is, kun je er wel veel aan doen om ‘m zo lang mogelijk in leven te houden. Kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan gauw verder!

Smartphonehoesje

Je kunt er nog zo voorzichtig mee omgaan, maar de kans is groot dat je je telefoon van tijd tot tijd laat vallen. En dan zit er al gauw een barst in je scherm of in het toestel. Zonde! Doe daarom altijd telefoonhoesjes om je mobiel, om zeker te zijn van bescherming aan de buitenkant. Het is een kleine moeite! Zodra je een nieuw toestel hebt, kun je het hoesje er maar beter direct omheen doen. Voor ieder toestel zijn er mooie hoesjes te vinden: denk aan Samsung hoesjes. Kies het juiste model uit en de stijl die je fraai vindt, en je kunt er een tijd mee vooruit.

Screenprotector

Naast een hoesje kun je ook denken aan een screenprotector. Dit plak je aan de voorkant van je telefoon over het scherm heen. Mocht er dan een barst of scheur ontstaan, dan zit deze enkel in de screenprotector en dus niet in het scherm zelf. Het is wel even een kunstje om de screenprotector netjes op je telefoon te plakken, maar als ‘ie eenmaal zit, ben je blij dat je ‘m erop hebt gedaan!

Telefoon schoonhouden

Telefoons worden behoorlijk vies. Je gebruikt ‘m immers de hele dag door, op elk moment van de dag. Maak jij je telefoon wel eens schoon? Als dat niet het geval is, kun je er maar beter mee beginnen. Er verzamelen zich namelijk een heleboel bacteriën op het toestel. Het vuil kan de telefoon ook aantasten. Of je oplaad en koptelefoon input raken verstopt door stof dat erin terechtkomt. Haal dit er regelmatig uit, en reinig je telefoon met speciale schoonmaakdoekjes.

Telefoon opgeruimd houden

Je moet niet alleen de buitenkant van het toestel schoonhouden, maar ook de ‘binnenkant’. Oftewel: houd je telefoon een beetje opgeruimd en geordend. Heb je duizenden foto’s en video’s of honderden apps op het toestel staan? Grote kans dat je telefoon na verloop van tijd traag wordt. Schoon de boel af en toe op – zet beeldmateriaal bijvoorbeeld in de cloud. Zo werkt je mobiel weer als een zonnetje!

Overbodige functies uitschakelen

Waar je telefoon ook traag van wordt? Onnodige functies die aan staan. Denk aan het aan hebben staan van je locatie voor alle apps, of het op de achtergrond laten laden van verschillende apps. Je kunt dit beter uitschakelen.

Batterij op juiste manier opladen

Bij veel telefoons wordt de batterij na verloop van tijd steeds slechter. Zorg ervoor dat je de batterij op de juiste manier oplaadt, zodat je dit zo lang mogelijk uitstelt. Gebruik een gecertificeerde oplader, die je bij je telefoon geleverd krijgt. En laad de telefoon idealiter steeds in kleine stukjes op, zonder dat je ‘m volledig leeg laat lopen. Dit werkt het best!