Apple
You Are Reading

Wanneer een incasso bureau inschakelen?

0
Blog

Wanneer een incasso bureau inschakelen?

Er zijn heel wat verschillende manieren waarop je iets aan iemand kunt verkopen. Zo is het mogelijk om online een eigen webshop te hebben, maar je kunt ook een lening aan iemand geven die je vertrouwt. Helaas zijn er wel mensen die niet altijd alles netjes betalen en dan kom je bij een incasso bureau terecht. Wanneer je te maken krijgt met iemand die niet betaald, moeten er stappen ondernomen worden. Dit kan soms lastig zijn, maar het is wel echt nodig wanneer je steeds geen betaling ontvangt. Het is dan een goed idee om te kijken naar een incasso bureau die je kan helpen. 

Zelf in contact komen

De eerste stap die je altijd zet is op zoek gaan naar de persoon die je niet betaald. Je gaat navragen waarom er geen betaling is gedaan. Wanneer de persoon hier alleen maar smoesjes voor heeft, dan weet je eigenlijk al genoeg. Het kan ook zijn dat de persoon in kwestie helemaal niet meer reageert. Wanneer jezelf in contact staan met deze persoon, dan houdt het op een gegeven moment op. Na weken geen betaling te hebben ontvangen, wordt het tijd om een incassobureau in te gaan schakelen. 

Een incasso bureau inschakelen

Zodra je een incassobureau inschakelt, is het belangrijk om te weten dat je geen contact meer mag zoeken met de andere partij. Een incasso bureau regelt vanaf dat moment alle mogelijke communicatie. Jij hoeft niet meer in contact te staan met de andere partij. Zo voorkom je verdere escalatie. Wanneer een incasso bureau je opdracht binnen krijgt, gaan ze zo snel mogelijk aan de slag. Ze zullen eerst contact proberen te maken en meerdere herinneringen sturen. Alle incassokosten zullen hierbij gerekend worden. Het bedrag loopt voor de tegenpartij dus steeds verder op. Uiteindelijk kan het zo ver komen dat het incassobureau een deurwaarder inschakelt. Deze gaat bij de andere partij langs en zal een aangetekende brief afleveren of door de bus heen gooien wanneer er geen gehoor is. Uiteindelijk kan de tegenpartij gesommeerd worden door een rechter om je wel te moeten betalen. 

De kosten van een incassobureau 

Wanneer je een incasso bureau inschakelt, hoef je dit zelf niet te betalen. Een incassobureau zoals Incassonet werkt dan niet gratis, maar zij zullen de incassokosten verhalen op de tegenpartij. Daarom wordt een schuld vaak steeds hoger. Dit komt doordat er kosten overheen komen wanneer iemand een incassobureau inschakelt. Het beste is om wel past een bureau in te schakelen als je zeker weet dat iemand niet gaat betalen. In sommige gevallen zal iemand niet in één keer kunnen betalen. Dan wordt met het incassobureau een betalingsregeling afgesproken. Op die manier is er een oplossing voor allebei de partijen. De verdere kosten die er gemaakt worden zullen dus nooit voor je rekening zijn. Het is wel belangrijk dat een incasso bureau weet waarom er bepaalde schuld ergens loopt. Daarom is het belangrijk om voldoende bewijzen te hebben. Zo voorkom je dat je deel van het verhaal in twijfel getrokken kan worden.

About Author

kaiiestan82 is een bekende blogger die regelmatig nieuws deelt in allerlei segmenten. Volg mij voor het laatste nieuws.