Apple
You Are Reading

Wat zijn de voordelen van een iPhone reparatie?

0
Blog, iPhone, Overzicht, P, Winkels

Wat zijn de voordelen van een iPhone reparatie?

Helaas, je iPhone telefoon heeft schade en doet het niet meer of niet goed. Wellicht vraag je je nu af of het nog verstandig is om je telefoon te laten repareren en hoe je dit het beste aan kunt pakken. In dit artikel lopen we door de opties en voordelen van een reparatie van een iPhone.

Het is altijd de vraag of het het waard is om je iPhone te laten repareren. De kosten wegen soms bijna niet meer op tegen het kopen van een nieuwe iPhone. Het belangrijkste is daarom altijd om een prijsindicatie van de reparatiekosten na te vragen, zodat je deze beslissing kunt maken.

Ga als je op zoek bent naar een winkel die iPhone reparaties uitvoert altijd na of dit bedrijf originele Apple en iPhone onderdelen gebruikt en hoeveel garantie ze geven op het te repareren onderdeel. Deze bedrijven zijn iets duurder, maar dan krijg je wel waar voor je geld en wordt je niet bedrogen met een onderdeel dat uiteindelijk niet goed meer zal passen of aansluiten op de rest van het toestel.

Lees daarom ook goed de reviews van reparatie bedrijven. Een hoog aangeschreven bedrijf dat altijd onderdelen van het originele merk inslaat, zo ook voor iPhones en andere Apple toestellen, is Phone Repairs. Met bedrijven over het hele land heb je dikke kans dat er ook een bij jou in de buurt zit. Neem bijvoorbeeld de centraal gelegen zaak in Waalwijk. Je kunt hier terecht voor zowel grote als kleine reparaties, barsten in het scherm of het vervangen van bijvoorbeeld je accu.

Het allergrootste voordeel van een reparatie van je iPhone telefoon is dat je weer bij al je bestanden zoals foto’s, gesprekken en contacten kunt komen op de vertrouwde omgeving van je eigen telefoon. Met een reparatie gaan dit soort gegevens namelijk niet verloren. Mocht er door bijvoorbeeld waterschade daarvoor al bestanden verloren zijn gegaan kan een gespecialiseerd reparatiebedrijf je ook helpen met de Data Recovery.

Na de reparatie krijg je bij betrouwbare en goede zaken als het goed is een nieuwe garantie looptijd op het onderdeel dat gerepareerd moest worden. Check van tevoren hoe lang dit is! Het is gebruikelijk dat dit 3 tot 12 maanden is. Bedrijven die één maand aanhouden, kun je beter overslaan.

Reparaties aan iPhones en telefoons zijn ook supersnel geregeld. Veel zaken maken gebruik van het principe ‘klaar terwijl jij wacht.’ Zo hoef je niet lang te wachten om weer bereikbaar te zijn en weer functioneel aan de slag kunt met je telefoon. Ook kan je zo snel weer bij je bestanden.

Nu jij weet waar je op moet letten met een iPhone reparatie kun je hopelijk een veilige keuze maken en sta je snel weer met je eigen telefoon in de hand.