Apple
You Are Reading

iPhone 7 vs. iPhone 8: wat zijn de verschillen?

0
Blog

iPhone 7 vs. iPhone 8: wat zijn de verschillen?

In september stelde Apple haar nieuwste smartphones voor. Naast de iPhone X, brengen ze ook nog iPhone 8 en iPhone 8 Plus uit. De eerste indruk die wij hadden? Doordat beide smartphones dezelfde afmetingen hebben, lijkt hij wel heel erg op zijn voorganger, de iPhone 7 (Plus).

First things first: Apple zou Apple niet zijn mocht de iPhone 8 niet iets of wat weg hebben van zijn voorganger. Zo hebben zowel iPhone 7 en iPhone 8 een 12 megapixel achtercamera met optische beeldstabilisatie, een quad-LED True Tone flash en een digitale zoom tot 10x.

Maar zijn er dan ook verschillen tussen beide modellen? Tuurlijk wel! Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Design

De iPhone 7 kon je nog in allerlei kleuren aankopen, maar de keuze voor iPhone 8 is erg beperkt. Je vindt de opvolger enkel in spacegrijs, zilver en grijs. Daarnaast heeft de nieuwste mobiele telefoon van Apple een glazen achterkant. De iPhone 7 bestaat volledig uit aluminium.

Draadloos opladen

Weg met die irritante kabels! Dankzij de glazen achterkant van de iPhone 8 kan je je mobieltje nu gewoon draadloos opladen. Deze functie werkt met alle bestaande draadloze Qi-opladers, maar ook met de AirPower-mat die Apple in 2018 zal uitbrengen.

True-tonescherm

Digitaal werken wordt nog véél leuker dankzij het True Tone-scherm van de iPhone 8. Het True Tone-scherm past zich aan, aan de lichtomstandigheden. Dat betekent dat appelblauwzeegroen er precies hetzelfde uitziet onder TL-verlichting als bij kaarslicht.

Camera

De iPhone 8 heeft net als de iPhone 7 een 12-megapixelcamera, maar komt wel met een grotere en snellere sensor die meer licht opvangt. Daarnaast worden je foto’s met de nieuwe iPhone nog beter dankzij de professionele portretbelichting.

Nog sneller!

De iPhone 8 heeft een snellere, slimmere en krachtigere processor gekregen dan zijn voorganger, die al erg snel was.

Véél meer opslagruimte

De voorbije jaren moesten we al afscheid nemen van de iPhone met 16 GB opslagruimte. Apple gaat ook nu next level: de iPhone 7 is verkrijgbaar met 32 en 128 GB, bij de iPhone 8 kan je kiezen uit 64 en 256 GB.

Ga jij ‘m bestellen?


Laatste nieuwe berichten
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *