Apple
You Are Reading

In welke Apple producten kan een herlaadkaart?

0
Blog

In welke Apple producten kan een herlaadkaart?

Denk je aan Apple, dan denk je natuurlijk vooral aan de iPhone, iPad, en Macbook. Bij een herlaadkaart zou je waarschijnlijk vooral denken aan de iPhone, aangezien je hiermee ook kunt bellen en sms’en. Toch betekent dat niet dat er alleen in iPhones herlaadkaarten kunnen. Zo is de iPad bijvoorbeeld ook geschikt. Lees hier meer over het gebruiken van een herlaadkaart in Apple producten!

Herlaadkaart in een iPhone

Natuurlijk kun je in een iPhone een herlaadkaart plaatsen. De iPhone is een telefoon welke is gemaakt voor mobiel internetten, bellen, en sms’en. 

In de iPhone past een nano simkaart. Dit is de kleinste formaat die momenteel gemaakt wordt. Aangezien providers simkaarten tegenwoordig in 3-in-1 formaat leveren, krijg je dus standaard een nano simkaart en hoef je niet te knippen.

Uiteraard is een herlaadkaart / prepaid simkaart het meest populair voor de iPhone. 

Herlaadkaart in een iPad

iPads welke zowel WiFi als Cellular (mobiele data) ondersteunen, hebben een simkaartslot. Hier kan een herlaadkaart in geplaatst worden. Dat betekent dus dat er ook een herlaadkaart in bepaalde iPads kan.

Hierbij is het wel van belang om er rekening mee te houden dat je met een iPad alleen kunt mobiel internetten. Met een herlaadkaart komt het er dan op neer dat je gebruik maakt van prepaid internet. Het is dus niet mogelijk om te bellen en sms’en zoals dat met een iPhone kan. 

Kan een simkaart in een MacBook?

Waar de iPhone en sommige iPads een simkaartslot bevatten, geldt dat niet voor MacBooks. Dat betekent echter niet dat er geen simkaart in kan. Dit is namelijk via een omweg mogelijk: een dongel. Dit is een soort usb stick / internetstick waar je simkaart in geplaatst kan worden, waarna je de usb dongel in je MacBook plaatst. Zo kun je op je MacBook prepaid internetten met je herlaadkaart via de dongel!

Een andere mogelijkheid is om je iPhone of iPad als hotspot te gebruiken. Je plaatst dan de herlaadkaart / prepaid simkaart in je iPhone of iPad, en zet vervolgens ‘Persoonlijke hotspot’ aan. Hierdoor kun je via je iPhone of iPad gebruik maken van prepaid internet op je MacBook.