Apple
You Are Reading

Hoe kan je de dns server controleren op je Macbook? Tips & Trics

0
Blog

Hoe kan je de dns server controleren op je Macbook? Tips & Trics

Sinds een aantal jaar maken steeds meer mensen gebruik van het internet. In veel gevallen doen zij dit via een laptop of via een telefoon. Echter, het meeste verkeer vindt plaats via de laptop. Op dit moment zijn er allerlei verschillende laptops op de markt. Zo kiezen steeds meer mensen ervoor om gebruik te maken van een laptop waarbij gebruiksvriendelijkheid voorop staat. Ben jij ook op zoek naar een laptop waar gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel staat? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om gebruik te maken van een Macbook. Macbook is een laptop van het merk Apple. Wanneer je een Macbook koopt, is het wel van prettig om de volgende tips en trics te gebruiken. Door middel van deze tips en trics wordt het gemakkelijker om de DNS te controleren. 

Wat is een DNS?

De kans is groot dat je nog nooit van een DNS server hebt gehoord. Dit is natuurlijk niets om je voor te schamen, je bent immers niet de enige. Er zijn namelijk veel gebruikers van deze laptop die nog nooit van een DNS hebben gehoord. Daarnaast zijn er ook veel mensen die ooit al eens van een DNS gehoord hebben, maar voor wie het nog niet helemaal duidelijk is wat een DNS nou eigenlijk is. DNS staat voor Domain Name System. Je kunt een DNS instellen als je een nieuwe laptop aangeschaft hebt. 

Hoe stel je een DNS in?

Als je recent een macbook aangeschaft hebt, wil je hier natuurlijk zo veel mogelijk gebruik van kunnen maken. Allereerst kun je op het Apple icoontje klikken, dit icoon staat linksboven in. Vervolgens ga je naar systeemvoorkeuren en klik je op het netwerk. Daarnaast kun je aan de linkerkant een voorziening aanmaken waardoor je gebruikt maakt van het internet, zoals ethernet. Controleer het IP-adres, staat deze verkeerd? Dan kun je deze handmatig aanpassen.