Apple
You Are Reading

Je website optimaliseren doe je zo

0
Blog

Je website optimaliseren doe je zo

coderen

Als je een website hebt voor jezelf of voor je bedrijf wil je natuurlijk dat die site zo goed mogelijk loopt. Je bent natuurlijk altijd op zoek naar manieren om de site nog beter te maken. Veel mensen denken dat hun site optimaal werkt maar in veel gevallen is dat niet het geval. Er zijn bijna altijd nog wel een aantal verbeterpunten waardoor de site stukken beter zal gaan werken. Hierbij een aantal tips hoe je jouw website kunt verbeteren. 

Zorg voor een goede server

Vaak wordt gedacht dat de snelheid van een site alleen maar bepaald wordt door de internetverbinding van de gebruiker. Dit is echter niet het geval. De snelheid van een website is voor het grootste deel afhankelijk van de snelheid van de server die de site runt. Hierdoor komt het nog wel eens voor dat een website niet snel functioneert terwijl de eigenaar van de site zich daar niet van bewust is. Controleer dus de server waarop jouw site gerund wordt. Als jouw site op een snelle server werkt heeft dat een positieve invloed op de snelheid van de website. Hierdoor zullen gebruikers van de site sneller tussen pagina’s kunnen navigeren waardoor een veel aangenamere ervaring wordt gecreëerd. 

Zorg ervoor dat je site goed werkt op een mobiele telefoon

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen internet via hun telefoon. Als een website goed functioneert op een laptop of computer wil dit niet automatisch zeggen dat dezelfde site ook goed werkt op een mobiele telefoon. Het is daarom belangrijk om jouw website zo te ontwikkelen dat hij perfect werkt op een mobiele telefoon. Als dit niet het geval is, kun je daar een bedrijf voor inhuren. Die zorgen er dan voor dat jouw site goed te gebruiken is op een telefoon. Als dit niet zo is, zullen gebruikers van de site eerder naar een andere site gaan. Dat is natuurlijk niet wat je wilt bereiken dus daarom is het belangrijk om een goed functionerende site te hebben.

Gebruiksvriendelijkheid

Zorg er voor dat jouw site zo gebruiksvriendelijk mogelijk is. Dit klinkt natuurlijk heel logisch maar toch scoren de meeste websites niet hoog op gebruiksvriendelijkheid. Dat is dan ook de reden waardoor hier zoveel kansen liggen. De meeste internetgebruikers kiezen eerder voor een website die makkelijk te gebruiken is dan voor een website die betere informatie bevat. Je kunt de gebruiksvriendelijkheid verhogen op verschillende manieren. Zo is het belangrijk dat de site makkelijk te gebruiken is en dat je makkelijk navigeert tussen verschillende pagina’s. Je kunt ook een onderzoek doen naar de behoeftes van de bezoekers van jouw site. Hierdoor kom je er achter welke dingen volgens de gebruikers van jouw site aangepast moeten worden. Door hier slim op in te spelen zorg je ervoor dat meer mensen het fijn vinden om jouw site te gebruiken. Op deze manier zullen mensen vaker terugkomen op jouw site. Zo haal je dus niet per se meer bezoekers naar jouw site maar zorg je ervoor dat de bezoekers die je al hebt vaker terugkomen. Dit geldt natuurlijk ook voor nieuwe bezoekers.