Apple
You Are Reading

Welke iPhone heeft het beste verkocht?

0
Blog

Welke iPhone heeft het beste verkocht?

iphone best verkocht

Apple’s iPhone 6 en zijn grote broer de iPhone 6+ zijn de best verkochte iPhone-modellen aller tijden, waarbij de iPhone 6 met ongeveer een derde naar voren komt. Deze iPhone-modellen hebben sinds hun introductie begin november 2014 verkooprecords gebroken.

Nauwelijks drie maanden na de introductie genereerde de iPhone 6 71,5 miljoen verkochte eenheden, waarmee hij zijn voorganger, de iPhone 5S, met 30% overtrof. De grotere iPhone 6+ is nu goed voor 40% van de totale verkoop van tablets en is de op één na best verkochte iPhone aller tijden. Hoewel Apple de neiging heeft om de verkoopcijfers van de iPhone niet uit te splitsen naar bepaalde modellen, wordt geschat dat er vanaf juni 2017 ongeveer 222,4 stuks van deze generatie zijn verkocht. Dit in vergelijking met ongeveer 78,3 miljoen exemplaren van zijn opvolger, de refurbished iPhone 7 en 7+, tot nu toe.

De iPhone 5, die in 2013 werd uitgebracht, was goed voor 70 miljoen verkochte eenheden en de iPhone 5S boekte 52 miljoen verkochte eenheden. Dit waren de topverkopers van Apple tot de lancering in 2014 van de snellere iPhone 6 en de grotere Phone 6+. De omzet van de iPhone 6 wordt geschat op 65,2 tot 68 miljard dollar, waarmee de iPhone 5 een omzet van 45,6 miljard dollar haalt.

Medio 2009 is de verkoop van de iPhone aanzienlijk gedaald ten opzichte van de piek die werd bereikt met de iPhone 6 en 6+, en de industrie anticipeerde sterk op een nieuwe oogst aan smartphones met 5G-mogelijkheden in 2020, wat baanbrekende functies beloofde. Als onderdeel van de anticipatie werd een geplande upgrade abrupt geannuleerd.

Een deel van het gerucht wees op een terugkeer naar een kleinere vormfactor in het premium telefoonaanbod, wat werd beschouwd als een slimme zet voor Apple, dat met zijn kleinere modellen, met name de iPhone SE, uitstekende verkopen had geboekt.

Die supergoed verkopende iPhones kopen

Die iPhones zijn niet voor niets de best verkopende iPhones ooit geweest. Het zijn gewoon solide telefoons en gelukkig nog steeds ruim verkrijgbaar. Echter moet je dan wel voor een refurbished iPhone gaan. Dat is gelukkig niet zo erg, aangezien deze telefoons vaak nog uitstekend werken.