Apple
You Are Reading

Wat te doen bij waterschade aan je laptop?

0
Blog

Wat te doen bij waterschade aan je laptop?

Heeft jouw favoriete voetbalclub gescoord of heb je net fantastisch nieuws ontvangen waarbij jij uit enthousiasme per ongeluk je thee of koffie over je laptop heb laten vallen? Dit is natuurlijk erg vervelend, maar geen paniek! In deze blog leggen wij uit hoe je hier het beste mee om kan gaan. Daarom hierbij een stappenplan voor wat je kan doen nadat jij een glas drinken over je laptop heen hebt laten vallen.

Stap 1: Zet je laptop direct uit

Wanneer er vocht in je laptop is gekomen is het van groot belang dat je jouw laptop direct uitzet. Doe dit met de uitknop aan de zijkant van je laptop, zodat de laptop direct wordt uitgeschakeld. Dit is belangrijk omdat elektriciteit en water niet goed samen gaan. Daarnaast is het ook noodzakelijk dat je je oplader en andere externe apparaten zoals een USB-stick direct uit de laptop haalt.

Stap 2: Maak je laptop droog

Deze stap is voornamelijk belangrijk wanneer je een grote hoeveelheid vocht over je laptop hebt laten vallen. Zorg er voor dat het overmatige vocht zoveel mogelijk uit de laptop is gelopen en dat je de laptop zoveel mogelijk droog dept.

Stap 3: Haal je accu uit de laptop (indien mogelijk)

Heb jij een laptop waarbij het mogelijk is om je accu makkelijk te verwijderen? Dan is het verstandig om dit te doen. Bij sommige laptops is het niet mogelijk om de accu zelf te verwijderen zonder de laptop open te schroeven. Dan kan deze stap worden overgeslagen.

Stap 4: Leg je laptop in rijst, couscous of kattengrit

Pak een grote plastic zak en vul deze met rijst, couscous of kattengrit (net wat je voor handen hebt). Stop de laptop in deze zak met rijst, couscous of kattengrit. Deze producten zorgen ervoor dat als er nog vloeistof uit loopt dit direct opgenomen kan worden. Dit betekent niet dat als je de laptop een aantal uur in de rijst, couscous of kattengrit heb gelegd, het probleem is opgelost. 

Stap 5: Breng je laptop weg voor reparatie

Nadat jij de vorige stappen heb uitgevoerd, is het noodzakelijk om je laptop weg te brengen. Zo zijn bedrijven vaak gespecialiseerd in bepaalde merken laptops. Daarom is het handig om van te voren een kijkje te nemen welke winkel in welk merk gespecialiseerd is, zodat dit bedrijf ook de juiste onderdelen ter beschikking heeft. Een bedrijf gespecialiseerd in waterschade aan je Macbook zal andere onderdelen beschikbaar hebben dan een bedrijf gespecialiseerd in andere merken. Heb jij waterschade aan je Macbook en woon je in de Domstad? Neem dan eens een kijkje bij Macbook reparatie Utrecht.