Apple
You Are Reading

Tijd om over te stappen op Sim-Only

0
Blog

Tijd om over te stappen op Sim-Only

Een telefoon abonnement ga je aan voor een bepaalde tijd, meestal een jaar of twee jaar. Hierna krijg je de mogelijkheid van je provider om deze te mogen verlengen of om over te stappen op een andere abonnement.

Je kunt bij het kiezen van een nieuwe telefoon abonnement kiezen voor een abonnement met een nieuwe mobiele telefoon of gaan voor een alleen een abonnement. Als je alleen gaat voor een abonnement dan kies je eigenlijk voor een sim-only abonnement.

Dus al je nog gebruik maakt van een traditionele telefoon abonnement en je mag verlengen of overstappen dan raden we je aan te kiezen voor een sim-only abonnement.

Bij het verlengen of overstappen heb je de keuze tussen alleen een sim-only abonnement of een sim-only abonnement met een nieuwe smartphone net als bij een normale telefoon abonnement.

Uiteraard als je huidige smartphone of mobiele telefoon nog goed is dan hoef je niet perse een nieuwe smartphone bij je sim-only abonnement te kiezen. Sterker nog, als je wil besparen dan raden we je aan alleen te kiezen voor een sim-only abonnement. Je kunt hiermee al snel rond de 20 euro per maand besparen. Dus 20 x 12 = 240 euro bespaar je dan op een jaarabonnement en 480 euro op een tweejarig abonnement. Best veel geld vinden wij.

Tegenwoordig zijn bijna alle smartphone’s al uitgerust met goede camera’s en processors zodat dit toestel makkelijk een jaar of vier mee kan. Hiernaast raken mensen gewend aan het toestel en is een nieuwe smartphone kiezen vaak best moeilijk omdat je ook al je data moet over kunnen zetten op het nieuwe toestel.

Overstappen op een andere sim-only provider

Het is altijd slim om sim-only abonnementen vergelijken in verband met allerlei aanbiedingen die er zijn. Sterker nog je ziet deze alleen als je gaat vergelijken. Zo zijn er vaak aanbiedingen waarbij je dubbele data krijgt of juist aanbiedingen waarbij je geen aansluitkosten hoeft te betalen.

Als je al een sim-only abonnement hebt en gewoon wil overstappen naar een andere sim-only provider dan is ook dat makkelijk mogelijk. Sterker nog je kunt tijdens je aanvraag aangeven dat je je huidige telefoonnummer wil meenemen en de provider doet de rest mits je nog niet mag overstappen of verlengen bij je oude provider. Hou er rekening mee dus dat je pas gaat verlengen of overstappen als je dit mag. Meestal is dat 2 of 3 maanden voordat je abonnement afloopt.

Een andere reden om over stappen kan zijn dat je op naar een 5G Ready Sim-only abonnement wil gaan. Nog niet alle providers bieden deze optie aan en er zijn echter maar een select aantal providers waarbij dit op het moment van schrijven mogelijk is.

Hiernaast heb je voor een 5G Sim-Only abonnement ook een hiervoor geschikte 5G Ready smartphone nodig zodat je zodra 5G is vrijgegeven je gebruik kunt maken van supersnel mobiel internet op je smartphone.