Apple
You Are Reading

Ik wil iOS-apps maken. Waar moet ik beginnen?

0
Blog

Ik wil iOS-apps maken. Waar moet ik beginnen?

iOS app maken

Ik heb een beetje ervaring met coderen, maar ik zou graag een iOS-app maken. Ik weet alleen niet waar ik moet beginnen of welke hulpmiddelen ik nodig heb. Waar moet ik beginnen?

Het leren ontwikkelen voor iOS is een soort tweeledig proces. Als je helemaal niet weet hoe je moet coderen, kun je online veel hulpmiddelen vinden. Als u vertrouwd bent met codering, moet u bekend raken met de ontwikkeltools van Apple en hun richtlijnen. Van Apple is bekend dat het apps voor allerlei dingen beperkt, dus het is goed om te weten wat je wel en niet kunt doen voordat je begint.

We gaan je niet door het hele proces van het maken van een app heen helpen, dat is veel te veel informatie voor dit bericht. We zullen u echter op weg helpen met de codeeromgeving, u wijzen op de richtlijnen van Apple en u enkele hulpmiddelen geven om Apple’s verschillende talen voor iOS te leren.

Apple’s IDE

Apple’s IDE (Integrated Development Environment) voor zowel Mac- als iOS-apps is Xcode. Het is gratis en je kunt het downloaden vanaf de Apple-site. Xcode is de grafische interface die u zult gebruiken om apps te schrijven. Inbegrepen is ook alles wat je nodig hebt om code te schrijven voor iOS met Apple’s nieuwe Swift-programmeertaal. Het is ook alleen beschikbaar voor Mac, dus als u van plan bent iOS-apps te maken, moet OS X worden uitgevoerd.

Hoewel Apple tegenwoordig behoorlijk hard duwt, kun je iOS in elk gewenst aantal talen programmeren, inclusief Objective-C. Welke je besluit om te gebruiken is aan jou, maar hier zijn een paar handleidingen, lessen en tutorials om je op weg te helpen:

  • Begin vandaag iOS-apps te ontwikkelen: dit is de officiÎle startgids van Apple. Het begeleidt je bij het instellen van Xcode, het structureren van je app, het implementeren van alles en het indienen bij de App Store.
  • Introductie van Swift: de nieuwe programmeertaal van Apple, Swift, is specifiek gemaakt voor iOS en Macs. Het is zogenaamd veel eenvoudiger om mee te werken en te gebruiken, dus als je helemaal nieuw bent in de ontwikkeling van iOS, is het een goed begin. Het werkt met en is vergelijkbaar met Objective-C (dat je ook kunt gebruiken als je dat liever hebt).
  • Ontwikkelingsvideo’s van Apple: Apple bevat een massa video’s van WWDC die je verschillende delen van ontwikkeling leren. Ze zijn een geweldige bron voor het leren van industrietrucs en het leren kennen van de basishulpmiddelen waarmee u werkt.
  • Handleidingen van Fisherland: als je iOS apps† wilt maken, zijn de tutorials en richtlijnen van Fisherland.nl een geweldige plek om te beginnen. Hier kom je van alles tegen over games, Swift en Objective-C, zelfs als je liever een anti-malware-app maakt voor iOS.
  • Apple’s API-mogelijkheden: Apple heeft een massa verschillende API’s voor toegang tot app-extensies, Touch ID, foto’s, HealthKit en meer. Maak uzelf hiermee vertrouwd, zodat u meer geavanceerde functies in uw app kunt integreren.
  • De ontwikkelklasse van de code-schoolcode van de Code School: je kunt de basisprincipes van de iOS-ontwikkeling gratis leren kennen via de intro-klassen van Code School.

Apple’s App Store Review Richtlijnen

Het is geen geheim dat de App Store Review-richtlijnen van Apple ongelofelijk specifiek zijn. Apple heeft een heel specifieke kijk op welke apps ze in de winkel zullen toestaan, dus het is handig om hun regels te leren kennen voordat je zelfs maar probeert je app te maken. Als je dat niet doet, zou je je tijd kunnen besteden aan het maken van iets dat Apple niet toestaat in de App Store.

Wanneer u klaar bent met uw app, verzendt u deze naar de App Store en wordt deze beoordeeld op basis van inhoud, ontwerp (meer hierover in de volgende sectie) en technische details. Ga dus naar de pagina Beoordelingsrichtlijnen en ga naar lezen. Apple heeft ook een lijst met de veel voorkomende redenen waarom apps hier worden afgewezen. Meestal is dit vanwege crashes, verbroken koppelingen, advertenties of onvolledige informatie. Van Apple is ook bekend dat het apps blokkeert die elk type inhoud voor volwassenen of politiek bevatten.


Laatste nieuwe berichten