Apple
You Are Reading

Een kleuren printer aanschaffen: ja of nee?

0
Blog

Een kleuren printer aanschaffen: ja of nee?

Er zijn allerlei verschillende printers beschikbaar op de markt. Inkjetprinters, laserprinters, all-in-one printers en ga zo maar door. Als je een printer gaat kopen kan je ook een keuze maken tussen een kleurenprinter of een zwart wit printer. Je hebt ook printers met beide mogelijkheden. De meningen verschillen over of je een kleurenprinter moet halen of een zwart wit printer, aangezien allebei zo zijn voor en nadelen hebben. In dit artikel gaan we bespreken wat de voor- en nadelen van een kleurenprinter zijn en wat voor mogelijkheden er zijn met een kleuren printer.

Waarom en wanneer?

Waarom en wanneer kies je ervoor om een kleuren printer aan te schaffen? Sommige mensen gebruiken hun printer vaak om foto´s uit te printen. Het kan zijn dat dit gedaan wordt voor persoonlijk gebruik zoals voor fotolijstjes of dat het gedaan wordt voor werk redenen. Wat het geval ook mag zijn het is dan aangeraden om een kleurenprinter te kiezen. Ook als je vaak voor werk of school een verslag moet schrijven met afbeeldingen erbij, is het aanschaffen van een kleurenprinter aangeraden. Je kan er dan voor kiezen om een kleuren laserprinter te kopen of om een inkjet kleurenprinter te kopen. Deze hebben allebei zo hun voor- en nadelen. Welke keuze voor jou het beste is, is afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Laserprinter

Je kan dus kiezen voor een inkjetprinter of laserprinter. Wanneer en waarom is een laserprinter de goede keuze voor jou? Een laserprinter gebruikt geen inkt maar in plaats daarvan toner. Toner is ten eerste een stuk goedkoper dan inkt en gaat ook langer mee. Een laserprinter is dus ideaal als je veel doet printer. Ondanks dat de inkoopprijs van een laserprinter wat duurder is dan dat van een inkjetprinter, doordat je zoveel print, toner langer meegaat dan inkt en doordat toner goedkoper is ben je toch voordeliger uit. Laserprinters zijn ook erg efficiënt en snel, maar ondanks deze vele voordelen zijn er ook nadelen. Een laserprinter heeft maar uitsluitend ruimte voor 4 kleuren en hebben geen hoge afdrukresolutie. Je voorziet je verslag dan wel van kleuren afbeeldingen maar de kwaliteit is niet hoog.

Inkjetprinter

Je kan daarnaast ook voor een inkjetprinter gaan. De inkoopprijs is laag, maar de inkt voor een inkjetprinter is duur en gaat niet heel lang mee. De inkt kan ook opdrogen en de spuitmondjes kunnen verstopt raken. Afdrukken zijn niet watervast en het papier kan nat aanvoelen, maar inkjetprinters maken wel kwalitatieve kleurafdrukken met een betere resolutie en kleurweergaven.