Apple
You Are Reading

Veilig door het verkeer

0
Blog

Veilig door het verkeer

Het is erg belangrijk dat het verkeer zo veilig mogelijk verloopt. Helaas gebeurt dat niet altijd, er vallen namelijk zo’n 2 doden per dag door verkeersongevallen en gebeuren er gemiddeld zo’n 60 ernstige ongelukken per dag in Nederland. Bij ongeveer 40% van alle verkeersongevallen is de oorzaak het telefoneren tijdens het rijden. Het gebruik van de telefoon achter het stuur wordt dan ook streng beboet met een bekeuring van €350 exclusief btw. Ondanks deze hoge boete zijn er nog steeds weggebruikers die hier maling aan blijken te hebben. 


Wat mag wel en wat niet?

Er kunnen best wat onduidelijkheden zijn over het gebruiken van een telefoon tijdens het rijden. De eenvoudigste conclusie is eigenlijk dat je je telefoon gewoon lekker moet wegleggen wanneer je gaat autorijden. Soms heb je een navigatie nodig of moet je even iemand spreken. Dit is alleen toegestaan wanneer je je telefoon niet hoeft vast te houden of aan te raken. Dit kun je makkelijker maken door een telefoonhouder auto aan te schaffen. Dit wordt ook wel een carkit genoemd. Dit is een houder die je telefoon vasthoudt waardoor jij je telefoon niet hoeft aan te raken om een route te volgen en kun je ook handsfree bellen. Dit maakt het verkeer dan ook een stuk veiliger en voorkomt het jou een boete. 


Opladen in de auto 

Als je je telefoon kunt opladen in de auto is dit natuurlijk ideaal. Het is erg frustrerend om bijvoorbeeld twee uur te moeten rijden volgens een routeplanner maar je telefoon bijna leeg is. Het opladen in de auto kan dan vaak ook op verschillende manieren. Zo kan het vaak via een sigarettenaansteker, USB-aansluiting of via een draadloze oplader. Hierbij is het draadloos kunnen opladen vaak alleen beschikbaar bij de wat nieuwere modellen auto’s. Soms kan het zijn dat deze technologie verstopt zit in de auto onder bijvoorbeeld je armsteun. Het is dan alsnog verstandig om een speciale autohouder aan te schaffen zodat je je telefoon een standaard oplaadplek kunt geven in de auto. De voordelen hiervan zijn dat je niet meer met allerlei snoeren door de auto heen zit en dat deze vaak ook nog is wat sneller oplaadt als een kabel. Je moet er alleen wel op letten of jouw telefoon geschikt is om draadloos opgeladen te kunnen worden, niet alle telefoons zijn hier namelijk voor geschikt. Wanneer je telefoon hier niet voor geschikt is en je geen andere mogelijkheden in je auto hebt om te kunnen opladen is het altijd nog een mogelijkheid om een powerbank aan te schaffen.