Apple
You Are Reading

De voordelen van glasvezel

0
Blog

De voordelen van glasvezel

Glasvezel is een vrij nieuw netwerk dat nog niet overal in Nederland ligt. Woon je dus een beetje buitenaf, of in een klein dorpje, dan is de kans best groot dat je niet in een glasvezelgebied woont. Is dat erg? In dit artikel leggen we je de voordelen van glasvezel uit, zodat je zelf kunt beslissen of je glasvezel wilt of niet.

Heel kort door de bocht gezegd, zorgt glasvezel voor beter internet. Heb je geen glasvezel of ben je toch niet tevreden over de werking van je internet? Dan zijn er maar zat dingen die je kunt doen om je internet een boost te geven. Neem daarvoor bijvoorbeeld eens contact op met NL-XS: een ICT bedrijf nabij Roosendaal. Glasvezel heeft echter wel een hoop voordelen, die lees je hieronder.

Altijd een stabiele glasvezelverbinding

Iedereen in huis is tegenwoordig afhankelijk van de internetverbinding. Zeker wanneer een of twee mensen thuiswerken. Een glasvezelverbinding loopt altijd direct naar jouw voordeur. Er zitten dus geen onderbrekingen in de verbinding. Je internetverbinding is hierdoor altijd stabiel en snel. Omdat er geen sprake is van onderbrekingen, kun je dus ook video’s laden zonder lang te bufferen en videobellen zonder te haperen.

Super hoge snelheid

Met glasvezel heb je de hoogst mogelijke internetsnelheid. Films, of belangrijke presentaties downloaden is geen enkel probleem meer. Ook zware bestanden of grote foto’s uploaden is binnen een mum van tijd gedaan. Online werken gaat beter dan ooit met een glasvezelverbinding.

Geweldige kwaliteit

We hebben het al eventjes gehad over de super stabiele verbinding die je nooit in de steek zal laten. Ook vertelden we je over de hoge internet snelheid waarmee je gemakkelijk bestanden download en upload. Met die stabiliteit en snelheid komt ook een geweldige kwaliteit. Films en video’s bekijk je zo in de hoogste kwaliteit!