Apple
You Are Reading

Apple kiest voor 3D Touch in iOS 10

0
Blog

Apple kiest voor 3D Touch in iOS 10

iOS 10 is de nieuwe versie van het Apple besturingssysteem dat gebruikt wordt op de iPhone en iPad. Met iOS 10 worden door Apple heel wat nieuwe functies voor 3D Touch geïntroduceerd. Sinds de iPhone 6S en 6S Plus is deze functie aanwezig op het toestel. Met de nieuwe functies zal 3D Touch een stuk nuttiger worden. iOS 10 zal deze herfst beschikbaar zijn wanneer ook de iPhone 7 wordt gepresenteerd. Er is nu al een ontwikkelaar bèta beschikbaar en in juli verschijnt de publieke bèta. De belangrijkste nieuwe functies van 3D Touch lees je hieronder.

Nieuwe functies

De eerste nieuwe functie maakt het mogelijk app downloads te pauzeren of te hervatten. Dit is mogelijk door het app icoon even stevig in te drukken. Vervolgens verschijnt er een menu waarbij je kan kiezen om de download te pauzeren of juist te hervatten. Met 3D Touch kun je een notificatie bekijken zonder de app te openen. Druk de notificatie stevig in en er verschijnt een voorvertoning van het bericht. Met iOS 10 wordt ook iMessage geheel vernieuwd. Je kan leuke effecten naar elkaar sturen. Deze selecteer je door de verzendknop stevig in te drukken, er zullen allerlei effecten verschijnen. 3D Touch maakt het ook mogelijk om al je notificaties in één keer te wissen. Ga naar het notificatiescherm en druk stevig op het kruisje naast gemist. De optie clear all verschijnt en je kan alles direct wissen.

Snelle acties

Verder maakt 3D Touch snelle acties mogelijk waardoor verschillende apps ook meer gaan doen. Ook het bedieningspaneel doen hun voordeel met 3D Touch vanaf iOS 10, zoals de zaklamp, timer en camera-app. Bij de zaklamp druk je het icoon stevig in en vervolgens kan je zelf kiezen hoe sterk het licht moet schijnen. Als laatste wordt het gemakkelijk om een mapje een nieuwe naam te geven. Druk het app-mapje stevig in en geef de map een nieuwe naam.

Bron: iabonnement.comLaatste nieuwe berichten